Nieuws
https://panneweel.be/images/banners/banner_bioblitz.png

Natuurpunt zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor het natuurbeheer van het natuurgebied Grote Geule (in de volksmond ‘Kieldrechtse Kreken’). Dit gebied strekt zich uit over de gemeenten Kieldrecht en Meerdonk.

Steek je graag de handen uit de mouwen om samen met het beheerteam het natuurgebied volgens planning te beheren? Wil je contact leggen met landbouwers? Vind je het niet erg om af en toe een schriftelijk verslag te maken? Wil je je liefde voor de natuur overbrengen op geïnteresseerden en schrikt het je niet af om je kennis over natuurbeheer, biotopen en natuurwetgeving bij te spijkeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij het uitvoeren van je werk sta je er niet alleen voor. Wij bieden je ondersteuning van ervaren conservators en een werkploeg van professionelen en vrijwilligers die klaar staat om de beheerwerken mee uit te voeren. Is dit iets voor jou? Contacteer dan Gert Laureys voorzitter van Natuurpunt Waasland kern Noord via gert.laureys@ outlook.com of 0472 86 38 27.


Het braakliggende terrein aan de Warandewegel werd eind maart eigendom van Natuurpunt. Dit gebied van 12,6ha is de start van een nieuw natuurgebiedje. We gaven het de naam "De Klingse Warande".

Onze ploeg is volop in de weer met eerste inrichtingsplannen en werken en het opstarten van een nieuw beheerteam. Interesse om daarbij te helpen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hou zeker onze website en facebook in het oog voor meer nieuws en updates. 

Download hier alvast de flyer die de buurtbewoners recent ontvangen hebben.


Op donderdag 22 april hadden we een geslaagde digitale editie van onze jaarlijkse ledenvergadering. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download de ledenbrief voor de samenvatting en de volledigepresentatie voor meer info.

De Konijnenpijpen gezien uit de ogen van de Bruine Kiekendief

Hartelijk dank aan alle sprekers en aanwezigen en graag tot volgend jaar!

Het bestuur van Natuurpunt Waasland kern Noord


UPDATE: Op 13/12 werden de plantjes in de grond gestoken. Het nieuwe bos kan beginnen groeien.
Veel dank aan de vrijwilligers!!

---

Binnenkort starten we met de heraanleg van het speelbos De Groene Putte.

Dit bos, gelegen aan de Vogelzangstraat in Stekene, werd in 2015 door Natuurpunt aangekocht en onmiddellijk opengesteld als speelbos.

Omwille van de ouderdom van de fijnsparren (het bos is 50 jaar geleden aangeplant), de opmars van de letterzetter en de aanhoudende droogteproblematiek, is het bos geen lang leven meer beschoren. De meeste bomen zijn nu reeds dood of stervende. De sparren zullen daarom in de loop van november gekapt en opgeruimd worden.

1995. Enkele natuurliefhebbers transformeren een oude schuur tot uitvalsbasis. De aankoop en verbouwing is een groot risico, een duik in het onbekende. Zonder subsidie moet er immers heel wat geld op tafel komen. Dankzij renteloze leningen van sympathisanten en samenwerking met andere verenigingen kunnen ze het uitbouwen tot ons huidige Natuur.huis Panneweel.

2020. Een feestjaar! 25 jaar Panneweel! Tot duidelijk werd dat we 2020 in ons eigen kot zouden spenderen. 

2021? - We laten het niet aan ons hart komen. 2021 wordt evengoed een feestjaar. Want 26 is het nieuwe 25! 

In afwachting laten we je graag even meegenieten van die allereerste nieuwsbrief van Vriendenkring Panneweel, gepubliceerd in December 1995.

De appels uit onze boomgaard werden onlangs geplukt en geperst. Het resultaat: heerlijke appelsap van onbespoten appels in zakken van 5 liter met drukkraantje. Het appelsap blijft 1 jaar goed, 3 weken houdbaar na openen.

Prijs: 10 euro

Verkrijgbaar:

  • Op de picknickplaats van Natuurhuis Panneweel
  • Beekstraat 72, Sint-Pauwels, na mail aan marc.de.meireleir@telenet.be voor afspraak
  • Blokstraat 69, Sint-gillis-waas na mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0472/86 38 27 voor afspraak

Gezondheid!

Ons krekengebied breidt uit!

In 2018 kwam de akker vlakbij ons natuurhuis Panneweel beschikbaar. De perfecte uitbreiding van ons krekengebied.

Uiteraard gingen we onmiddellijk aan de slag. Na veel telefoontjes, overleg en vergaderingen,... kunnen we met vreugde aankondigen dat de akker van 11,5ha ingezet zal worden als uitbreiding van onze natuurgebied! Het totale krekengebied in beheer van Natuurpunt Waasland-Noord komt daarbij op 53ha.

2020 loop op zijn einde. Tijd om plannen te maken voor 2021! Met de kalender en agenda van Natuurpunt wordt dat een makkie. En je steunt de natuur in je buurt!

  • Kalender 2021 voor 10 euro
  • Agenda 2021 voor 14,99 euro
  • Voordeelpakket kalender + agenda voor 22,49 euro

Bestellen kan via het online formulier.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden