Sponsors

Sponsors

Natuurpunt heeft een aantal commerciële partners.

 Bij Maxi Zoo vind je alles voor gelukkige beestjes en trotse baasjes. Alles wat we doen, doen we uit liefde voor dieren én de natuur. Daarom zetten we die samen met Natuurpunt in de kijker, en vertellen we je hoe je de natuur rondom jou een handje kunt helpen. 

Maxi Zoo is deel van de Fressnapf Group, de Europese marktleider in producten voor huisdieren. In België kun je in maar liefst 44 winkels terecht, en natuurlijk ontvangen we ook je viervoeter daar met open armen. Snuffel je even rond in onze winkel? Dan merk je dat we elk product met de grootste zorg uitzoeken:

  • gezond voer en snacks waar je beestje geen genoeg van krijgt
  • stevige speeltjes voor uren speelplezier en knusse slaapplekjes om zalig in te soezen
  • alles om het je tuinbezoekers naar hun zin te maken: vogel- en egelhuisjes,  voederstations, insectenhotels, aangepast voer, enzovoort.

Benieuwd wat jij kunt doen om je tuindieren een pootje toe te steken? Stel je vraag aan onze medewerkers, of snuffel door deze tips en tover je tuin om tot een paradijs voor plant en dier.
Volg hen op FacebookInstagram en YouTube.

oiobox

Voor de aankoop van de Saleghemkreek en de verdere natuuruitbreiding ontvingen we een mooi uitgewerkte duurzame samenwerking met de firma Quatra genaamd. Ze schenken twee maal per jaar een bedrag van het saldo ontstaan door de ophaling en verwerking van gebruikte frituurvetten afkomstig van particulieren. Dit project draagt de naam: 'OlioBox'. Oliobox is het inzamelconcept en de box om onze oude frituurolie in gesloten verpakking in te zamelen bij supermarkten. Heeft jouw supermarkt nog geen oliobox maar wel interesse om deel te nemen, meldt het hun even.

Per volle Oliobox schenkt Olio een bijdrage aan Natuurpunt waarmee Natuurpunt 3m² natuur koopt in Vlaanderen. Als Waas bedrijf stort Quarta dus een mooie bijdrage voor het Wase natuurbehoud en herstel in het Saleghem Krekengebied.

Na een voorgeschiedenis in vetverwerking, ontstaat in 1999 Quatra, dat zich toespitst op de recyclage van frituurvetten. Quatra slaagt erin om een afzetmarkt voor gebruikte frituurvetten te creëren. Het afval van frituurvet wordt niet langer enkel gebruikt als grondstof voor de chemische nijverheid, maar ook voor het leveren van biodiesel en nieuwe frituurvetten. Samenwerking en investeringen zorgden ervoor dat Quatra één van de grootste spelers werd op de Belgische markt van gebruikte frituurvetten en -oliën.

Klik op de foto voor alle actuele inzamelpunten.

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden