Mooie (en lekkere) dingen

banner creatief

Mooie en lekkere dingen

Het winkeltje van de werkgroep Creatief voor Natuur is een vaste waarde op Openschuurdagen en andere evenementen. Zij verzorgen ook de innerlijke mensen door middel van lekkere taarten en cake.

Een greep uit het aanbod.

De leden van Creatief voor Natuur zijn ook handig met de naaimachine. Aan onze vrijwilligers bieden ze graag de mogelijkheid om mondmaskers te kopen. 

Er zijn 2 soorten mondmasker, met lintjes of elastiek, beide beschikbaar in versies voor dames en heren. Kostprijs is 5 euro per stuk. De opbrengt gaat uiteraard integraal naar onze Natuurpunt afdeling.

Geïnteresseerd? Geef je bestelling door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betalen doe je op rekeningnummer BE36 7512 1006 7381 op naam van Natuurpunt Waasland-Noord met vermelding "mondmaskers".
Afhaling voorzien we in Natuurhuis Panneweel.

masker elastiekmasker lint

 


Er zijn heel veel mogelijkheden van verpakken met textiel. Het is eenvoudig, herbruikbaar en eco-vriendelijk. 
Geen papier, geen lint, geen plakband, geen afval!

Creatief voor Natuur gaat ook 'creatief' aan de slag met textiel, we gaan het tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten, zelf kleuren, ontkleuren, stempelen,... 

furoshiki kaartje website Page 1             furoshiki kaartje website Page 2

We zochten stoffen bij mekaar die hiervoor kunnen dienen en verkopen deze tijdens de openschuurdagen en het ambachtelijk weekend.  De basisknopen leren we je graag aan.  Zoals steeds gaat de opbrengst van de verkoop integraal naar aankoop van 'nieuwe natuur dicht bij huis!'

 Red de zee

Er dobbert onnoemelijk veel plastiek afval in elke zee en in elke oceaan. Zo drijven er maar liefst 150 miljoen plastiek zakjes in onze eigen noordzee. Elk plastiekzakje wordt door zon en zout afgebroken tot kleine stukjes. Vissen,waterschildpadden en zeemeeuwen verwarren deze stukjes plastiek met voedsel.Met desastreuse gevolgen.

Gebruik zoveel mogelijk een stoffen tasje.Je kan het klein opvouwen en opbergen in uw handtas.

 PanneweelKnooptas

Deze originele Panneweel-knooptas  (gebaseerd op een ontwerp van Rick Mondragon) is gemaakt uit jute en wordt verkocht aan 10 euro.

Ideaal als handtas, lunchtas of boomgaardfruit-tas. 

japanseknoopzak

 

We maken ook variaties uit ander (natuurlijk) materiaal. De prijs is dan afhankelijk van het gebruikte materiaal.

 

Zoals steeds gaat de opbrengst van de verkoop integraal naar aankoop van 'nieuwe natuur dicht bij huis!'

 Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden