Wandelen en fietsen

banner opstapmeteengids

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen zijn de activiteiten bij uitstek om te genieten van de natuur en tot rust te komen. We geven graag enkele wandel- en fietsroutes waarmee je niet enkel onze natuurgebieden maar ook onze streek beter leert kennen. Want de natuur in onze buurt is de moeite waard!

We nemen jullie deze maal mee naar een aantal mooie stukjes natuur in het noorden van Stekene. We wandelen langsheen ‘De Groene Putte’ en ‘Het Speelhof’, twee natuurgebiedjes die Natuurpunt in eigendom heeft.

In Sint-Gillis-Waas vormen de Kreken van Saleghem een uniek landschap. Het is een snoer van kleine en grote plassen, rietvelden en bosjes. Met de bloemenrijke oude dijken en knotwilgen langs de weiden is dit een landschap dat de moeite is om te bewaren.

Natuurgebied Het Steengelaag ligt op slechts enkele honderden meter van het centrum van Stekene. De natuur is er heel gevarieerd: jong en oud bos, open water en bloemrijke hooilandjes. Een 2 km lang wandelpad leidt je langs de mooiste plekjes. De hoofdingang bevindt zich nabij het Oud Station, langsheen de Spoorwegwegel.

Het uitgestrekte Wase polderlandschap en de bossen rondom Stekene zijn makkelijkst te ontdekken op de fiets. We geven je graag enkele uitgewerkte fietsroutes.

Zin om onze streek te verkennen door een fikse wandeling? Op de website van De Grote Routepaden vind je enkele stevige dagstappers.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden