Onze kalender

banner activiteiten

Onze kalender

calender

Op zoek naar een boeiende natuurbeleving voor jong of oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze activiteitenkalender vind je zeker iets naar je zin.

Wil je geen enkele activiteit uit het oog verliezen? Download het handige jaaroverzicht met alle geplande activiteiten.


 

In de natuur is het niet enkel de paashaas die eitjes legt. Ook andere dieren leggen in de lente hun eitjes, soms met heel vreemde vormen en kleuren. Kom het ontdekken op onze allereerste paaszoekertjesdag in Natuurhuis Panneweel.

Flits terug in de tijd en bezoek het Steengelaag anno 1900.  Kleisteken met de spade of de ‘ schamateur’ bedienen hoef je gelukkig niet meer te doen. Gids Jackie Thiron neemt ons mee naar het industriële verleden van het Steengelaag. 

Luister naar de vogelzang in de vroege ochtend.  Ontdek hoe elke vogel zijn eigen moment uitkiest om te beginnen zingen.  In het bos liggen nog de straten van de ooit geplande, maar nooit gerealiseerde woonwijk. 

Weet je nog…? Toen je als kind kon ravotten in de tuin of in het veldje verderop? Kampen bouwen, bloemenkransjes maken, in de modder rollen,... . In de boomgaard van het Natuurhuis Panneweel mogen kinderen ook vrijuit rondhollen, buitelen, tikkertje spelen en zoveel meer. Onze vrijwilligers brengen hen graag op gekke ideeën.

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten.

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze  wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten.

Heb je ooit al gehoord van kort- en langtongen? Witkonten en oranjeroodkonten? Maak kennis met onze pluizigste wilde bijen: de hommels. Je ziet ze in actie in onze boomgaard en we vertellen o.a. waarom ze zulke gekke namen hebben.

Vogels zingen de pannen van het dak in deze periode van het jaar! Het is nu het moment om te ontdekken welke vogel er zingt.

Verken het Stropersbos bij ochtendgloren.  Geniet van de optrekkende nevel en de opwarmende zon. Ontdek de zang van boompieper en boomleeuwerik. 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden