Onze kalender

banner activiteiten

Onze kalender

calender

Op zoek naar een boeiende natuurbeleving voor jong of oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze activiteitenkalender vind je zeker iets naar je zin.

Wil je geen enkele activiteit uit het oog verliezen? Download het handige jaaroverzicht met alle geplande activiteiten.


 

Wat staat er op het uilenmenu? Ontdek het zelf met vergrootglas en pincet!

Vroeg uit de veren voor onze tweede vroege ochtendwandeling van 2024 in de Kreken van Salegem in Meerdonk.

Vroeg uit de veren voor onze tweede vroege ochtendwandeling van 2024 in het Wullebos in Stekene.

Kinderen zijn doorgaans erg gefascineerd door de natuur, vooral als het gaat om beestjes. Terwijl jij geniet van een drankje en een stukje taart, leren de kids al spelenderwijs bij over onze natuur.

Om 14u30 is er een geleide wandeling van ongeveer 1,5u. Het thema van deze wandeling is "Natuur in de Kreken van Saleghem, heden en toekomst", waarbij we voorbije en toekomstige natuurherstelwerken toelichten.

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze  wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten.

Foto: Waarnemingen.be

Durf jij een hommel aaien? Hommels zijn harde werkers en ze betekenen heel veel voor onze natuur en het eten op ons bord. In België alleen al heb je meer dan 25 soorten en je mag ze natuurlijk niet verwarren met de solitaire bij. Kom op onze Openschuurdag meer te weten over deze kleine zoemertjes en geniet achteraf van een drankje en een heerlijk stukje taart.

Om 14u30 is er ook steeds een geleide wandeling van ongeveer 1,5u.

Je moet weten welke maatregelen nodig zijn om iets te doen voor de natuur. Op het verkeerde tijdstip maaien kan een moeras vernielen. Om een bos te leren kennen, kijk je best niet naar de bomen maar wél naar wat er in de kruidlaag groeit. Ruigtes zijn belangrijk voor ongewervelden en verdienen een aangepast beheer. Deze cursus geeft inzicht in de samenhang tussen soorten, het landschap, het natuurgebied én de beheerder.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden