Activiteiten

banner activiteiten

OPGELET: omwille van de huidige Corona-maatregelen is inschrijven steeds verplicht. Iedere activiteit is steeds onder voorbehoud. 

Onze leden zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens wandelingen en activiteiten.

Eindelijk terug van weggeweest: onze alom bekende Openschuurdag!

Dankzij de versoepeling van de Corona maatregelen kunnen we de deuren van de schuur weer wagenwijd openzetten. Vanaf 13u30 kan je genieten van een drankje in de gezellige sfeer van onze boomgaard.

Om alles Covid-veilig te laten verlopen voorzien we nog geen NME-activiteiten. 

Wat: Openschuurdag
Wanneer
: zondag 6 juni 2021, van 13u30 tot 17u
Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk

Panneweel 

 


Wil je je eigen buurt beter leren kennen en tegelijk bijdragen aan een beter begrip van de natuur? Schrijf je dan nu in voor de BioBlitz 'Waasland-Noord'!


Kom op zondag 27 juni om 15:00u naar het stil midzomerconcert in de gezellige boomgaard van het Natuurhuis Panneweel.

In 2 theorieles en 1 excursie legt Hans Vermeulen ons uit hoe de levenscyclus van de galvormende insecten in elkaar zit en passeren een aantal bekende en minder bekende gallen en hun waardplanten de revue.

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, wantsen en kevers die op zoek zijn naar nectar.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden