Activiteiten

banner activiteiten

Natuurpunt gelast per direct alle binnen- en buitenactiviteiten af, vanaf vandaag 13/03  tot een nader te bepalen datum. Ook de bezoekerscentra blijven tot nader bericht gesloten. Onze natuurgebieden blijven uiteraard wel open voor een gezonde wandeling of fietstocht in openlucht. Maak van de nood een deugd en duik individueel, in duo of met het gezin de natuur in!


Voor up-to-date informatie kan je vanaf nu terecht op www.natuurpunt.be/corona. Alle updates zullen daarop verschijnen. Consulteer die pagina voor de laatste stand van zaken.

 


Gezelligheid verzekerd in en om Natuurhuis Panneweel tijdens het Ambachtelijk Weekend 2020! (Gelegen langs de mooie Nobelroute 50 km of de gemeentelijke ambachtenroute).

Wie er vorig jaar bij was, kent het concept reeds. Na een babbel met één van onze vele ambachtslui, kan je genieten van een lekkere pannenkoek, fricandon met krieken of biologische geitenkaas, natuurlijk met de bijpassende drank.  Marc Marin zorgde een vorig jaar voor een sfeervol videoverslag.

 Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk (SGW) of online (wordt tijdig meegedeeld aan diegene die ingeschreven zijn) - 20u00 tot 22u30

Op de agenda staat:

 • korte terugblik voorbije activiteiten/meetnetten/inventarisaties
 • bepalen van haalbaarheid corona-proof nog geplande activiteiten 2020
 • planning 2021
  • natuurstudiewerkgroep Waasland Noord
  • activiteiten/excursies (zin in natuurstudie)
  • cursus
  • inventarisatie, meetnetten, projecten
 • varia

 Inschrijven verplicht

Graag tot dan.
Brigitte

PS Kan je er niet bij zijn maar heb je ideeën voor de natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord, geef ze door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neem ik het mee op in de agenda.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Brigitte Van Passel - 03 779 89 31


Organisatie: Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord - Natuurpunt Waasland kern Noord

wat:  Panneweelfeest

waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk (SGW)

wat:  Insectenwandeling  in het Steengelaag

waar: OC De Statie, Spoorwegwegel 1, 9190 Stekene -  14u00 tot 17uO0

 Wanneer: voorjaar 2021 - deuren open vanaf 19u30 - start quiz om 20u00

Waar: Bibzaal Kerkstraat 67, 9170 Sint-Gillis-Waas

In en om onze natuurgebieden, van Kieldrecht tot in Stekene, groeien prachtige rijen oude knotbomen. Ze worden onderhouden door vrijwilligers van onze afdeling. 

Om deze knotwilgen in goede conditie te houden is het nodig dat ze om de 5 à 8 jaar geknot worden.
1 december start het knotseizoen. Wil je weten waar en wanneer je kan helpen, schrijf je dan in voor onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Wist je dat het hout en de houtsnippers gratis verdeeld worden onder de deelnemers?

Wat: wilgen knotten samen met onze vrijwilligers
Waar: we verzamelen steeds aan het  Natuurhuis Panneweel, om 13.30u