Natuurpunt Waasland-Noord

UPDATE: Op 13/12 werden de plantjes in de grond gestoken. Het nieuwe bos kan beginnen groeien.
Veel dank aan de vrijwilligers!!

---

Binnenkort starten we met de heraanleg van het speelbos De Groene Putte.

Dit bos, gelegen aan de Vogelzangstraat in Stekene, werd in 2015 door Natuurpunt aangekocht en onmiddellijk opengesteld als speelbos.

Omwille van de ouderdom van de fijnsparren (het bos is 50 jaar geleden aangeplant), de opmars van de letterzetter en de aanhoudende droogteproblematiek, is het bos geen lang leven meer beschoren. De meeste bomen zijn nu reeds dood of stervende. De sparren zullen daarom in de loop van november gekapt en opgeruimd worden.

Onmiddellijk daarna, in december, planten onze vrijwilligers niet minder dan 500 nieuwe bomen en struiken. We voorzien ook een picknickbank voor passerende wandelaars. Door de Corona-maatregelen zijn we verplicht dit met een beperkte groep te doen. Ondere andere omstandigheden hadden we jullie graag uitgenodigd. 

Om de nieuwe aanplant tijd en ruimte te geven om zich te ontwikkelen zal het speelbos tijdelijk afgesloten worden. Over enkele jaren, wanneer het bos voldoende ontwikkeld is, voorzien we een feestelijke heropening.

Voor deze heraanleg gebruiken we uitsluitend eigen middelen en vrijwilligers. Zin om een steentje bij te dragen aan de toekomst van het gebied? Dat kan op 2 manieren:

  • Een √©√©nmalige gift aan het natuurgebied Groene Putte. Giften met vermelding "project 6074 - Groene Putte" gaan integraal naar aankoop en beheer van de natuur in dit gebied.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het beheerteam Groene Putte. Dit team van vrijwilligers staat in voor de ontwikkeling en het onderhoud van het gebied. 

 

Enkele sfeerbeelden van het bos zoals het was en is

Nu (2020)

  

Toen (2015)