Help mee bij Waasland-Noord

banner helpen

Wil je een steentje bijdragen voor meer en betere natuur in jouw buurt?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met een vrolijke bende gelijkgezinden kan jij het verschil maken. En of je dat nu één keer per jaar doet of iedere dag, dat maakt niet uit. Alle helpende handen zijn welkom. 

Aanmelden als vrijwilliger

 

Waarom vrijwilligerswerk?

  • Je draagt een steentje bij tot een betere wereld. Want vele kleintjes maken iets groot(s).
  • Je leert een heleboel nieuwe, gelijkgezinde mensen kennen
  • Je kan je talenten verder ontplooien. Of je ontdekt nieuwe talenten. 
  • Je ontstresst door de digitale en drukke wereld even te negeren.
  • ...

Welk reden je ook hebt, bij ons ben je welkom.

 

Hoe begin je eraan?

Alle begin is moeilijk, zo ook vrijwilligerswerk. Het werk, de mensen, de organisatie... Alles is nieuw. We doen er dan ook alles aan om het vlot en aangenaam te maken. 

  1. Meld je aan als vrijwilliger via dit formulier, Naast enkele persoonlijke gegevens geef je hier je interesses op.
  2. Schrijf je in op de nieuwsbrief "Vrijwilligers.flits". Via deze nieuwsbrief houden we onze vrijwilligers op de hoogte over het reilen en zeilen in onze vereniging. Hij wordt ook gebruikt voor de oproep "Helpende Handen". Wil je meehelpen met de wekelijkse werkploeg? Schrijf je dan ook in op "Vrijwillig Natuurbeheer". 
  3. Eén van onze bestuursleden contacteert je voor een eerste kennismaking en verdere toelichting. Dit kan telefonisch, digitaal of persoonlijk.
  4. Je spreekt af met een vrijwilliger om een eerste keer te helpen. Zo leer je ook de anderen kennen.

Aanmelden als vrijwilliger

 

Vaak gestelde vragen

Vraag: Ik zou graag helpen, maar heb niet zoveel tijd. Kan ik bijdragen?
Antwoord: Absoluut! Wij hebben vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn, maar evengoed zijn er vrijwilligers die slechts 1 of 2 keer per jaar kunnen. Iedereen is waardevol en welkom.

Vraag: Moet ik iets van natuur kennen om te helpen?
Antwoord: Nee, dat hoeft niet. Een hart voor de natuur is voldoende. Ook wie helemaal niks van de natuur kent, zal bij ons voldoende werk vinden: meehelpen in het natuurhuis, communicatie, administratie, opruimen, ...  

Steek je graag de handen uit de mouwen om samen met het beheerteam het natuurgebied volgens een planning te beheren? Zie je het zitten om contact te leggen met landbouwers?  Vind je het helemaal niet erg om af en toe een schriftelijk verslag op te maken? Wil je je liefde voor de natuur overbrengen op geïnteresseerden en schrikt het je niet af om je kennis over natuurbeheer, biotopen en natuurwetgeving bij te spijkeren?  Dan zijn wij op zoek naar jou.


Natuur.huis Panneweel beschikt over een heel mooie hoogstamboomgaard. Deze werd in 1995 aangeplant door Velt Waasland in samenwerking met Natuurpunt Waasland-Noord en AMINAL. Met advies van de Nationale Boomgaardstichting werd een pakket van een zestigtal bomen samengesteld. Hiermee willen we vooral een stukje erfgoed bewaren. Het fruit wordt verwerkt in biologische confituur, sappen,... voor verkoop in ons eigen natuur.huis. Het natuurhuis is dan ook een gezellige plek om samen te komen.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden