Over ons

banner panneweel

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 125.000 leden. We beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. We beheren meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. 

Natuurpunt Waasland-Noord is de lokale kern die instaat voor ca. 200ha natuurgebied op het grondgebied Stekene en Sint-Gillis-Waas. Onze kern telt 950 leden en meer dan 100 vrijwilligers. Ook het bestuur bestaat uitsluitend uit vrijwilligers.
Samen met Natuurpunt kern Haven beheren we ook de Grote Geule te Kieldrecht. Deze maakt deel uit van het Wase Krekengebied en vormt één samenhangend geheel met de Kreken van Saleghem in Sint-Gillis-Waas. Het bekendste natuurgebied in Stekene is het Steengelaag

Onze uitvalsbasis is Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.

Natuurpunt Waasland-Noord maakt deel uit van de Regionale vereniging Natuurpunt Waasland vzw. Deze bundelt de krachten van de Natuurpunt-werking in de gemeenten; Antwerpen Linkeroever, Beveren, Hamme, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden