Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 2 april 2015  
 
 

 

Eén minuutje hulp gevraagd

Vind jij het belangrijk dat we natuur kunnen behouden, dat we met vrijwilligers kunnen zorgen voor meer en betere natuur dicht in jouw buurt, dat we onze kinderen natuur kunnen aanbieden? Dan hebben we jouw hulp nodig!
Er zijn immers gevorderde beleidsplannen bekend van de Administratie om de vrijwilligers van het nu reeds falende natuurbeleid te kortwieken.
Daarom vragen we beleefd maar dringend om met ons de constructieve petitie te tekenen. Wij waarborgen jouw privacy en geven jouw mailadres nooit door. Momenteel dreigen die voorstellen de bezoekerscentra en de natuurgebieden van minder dan 10 ha zonder middelen van bestaan te zetten, 40 % van de middelen voor wandel- fiets- en ruiterpaden zouden geschrapt worden en samenwerking met gemeenten zou niet langer gehonoreerd worden. Volgens voorzichtige schattingen zouden een derde van onze 400 natuurgebieden zonder geldmiddelen vallen. Vooral de kleinere groene parels dicht bij woongebieden worden bedreigd!

Dus: Teken de petitie!
 

Gelukkig

Gelukkig hebben we een stevige geëngageerde achterban. Getuige hiervan zijn onder meer de enthousiaste respons op de vraag naar het samen aanplanten van zomereiken. Klik op de foto en bekijk de fotoreportage. Daar zijn we blij om.
Met de onweerswolk van de dreigende verminderde steun van de overheid over ons zijn we ook blij met de steun van onze adverteerders en structurele sponsors. In deze financieel onzekere tijden is het deugddoend te weten dat de bevolking achter ons en onze doelstellingen staat.

Wil jij ook adverteerder of partner worden?

 

Uitstap naar Maldegemveld

Op 26 april om 13.15 uur komen we samen voor een bezoek aan één van die natuurparels. Ook in het Maldegemveld, deel van het Drongengoedbos, werken onbezoldigde vrijwilligers van Natuurpunt aan meer en betere natuur en ook zij worden bedreigd door de hervormingsplannen van de Vlaamse Regering.
Lees de afspraken op onze website. Op de verzamelplaats spreken we af hoe we kosten delend samen rijden.

Alle info.
 

Openschuurdagen, met picknickmogelijkheden

Het programma van de openschuurdagen 2015 werd vast gelegd. Noteer de data in je agenda. Hoewel onze rustbanken aan ons natuurhuis permanent ter beschikking staan voor wandelaars en voorbijgangers is picknicken in de boomgaard toch iets bijzonder.
Daarom zijn er twee openschuurdagen waarbij we de poorten openen vanaf 11 uur.
Bekijk al vast het programma van mei en juni.
 

Gluurders: Welkom!

We publiceerden het al eerder maar nu met de nieuwe lente, de fluitende vogels en het ontluikende leven bieden we je terug de mogelijkheid aan om binnen in nestkasten te gluren zonder de vogels te verstoren.
Kijk binnen in 9 nestkasten die Vogelbescherming Nederland installeerde via onderstaande link.

Go Live!
 

Prikbord

Het lijkt wel alsof de natuurminnende verenigingen geprikkeld worden door de dreiging van de uitvoeringsbesluiten van het nieuwe natuurdecreet. Het prikbord staat vol activiteiten van vrijwilligers en organisaties.
Wat dacht je van het Transitiefestival in Sint-Niklaas waaraan ook wij meewerken, de infoavond over transitie van de milieuraad van Sint-Gillis-Waas... of wil je een cursus over planten volgen, of ben je meer geboeid door de geschiedenis zoals Den Doodendraad ? Er is voor elk een wat wils.

Informeer u op ons Prikbord
 

 

 

 

 
 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}