Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

Bedrijven en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2015 hun advertentie plaatsen in ons tijdschrift. Deze beslissing van het bestuur werd genomen om te besparen in de drukkosten van het tijdschrift. Uiteraard neemt een tijdschrift van een vereniging die maatschappelijke doelen nastreeft enkel advertenties op die niet strijdig zijn met de doelstelling van de vereniging. Op dat vlak onderschrijven we de deontologische code die ter zake door Natuurpunt werd opgesteld.

Volgende bedrijven verleenden hun steun. U vindt ze ook in ons tijdschrift terug. Heeft U ook interesse?

Door op het logo te klikken komt u probleemloos op de website van de adverteerder. 

 

Aveve Kieldrecht Erik WeyenberghDen Ouden Overzet Melsele

 

 

    Boomzorg Gert

 

 

 

           De Wrikker


Ons aanbod voor adverteerders is drievoudig:

Het tijdschrift.

Het tijdschrift van Natuurpunt Waasland-Noord verschijnt op 1.000 exemplaren. Het wordt per post driemaandelijks aan de leden verstuurd. 

Onze website

De site wordt maandelijks meer dan 3.500 maal bezocht. Zonder meerkost verschijnt uw advertentie op onze advertentiepagina. Achterliggend plaatsen we de link naar de website van uw bedrijf. Heeft u geen eigen website, dan maakt op uw verzoek onze webmaster voor u gratis een beperkte webpagina aan met de door u gewenste informatie. Uiteraard wordt het ontwerp eerst door u bekeken en goedgekeurd. Op relevante plaatsen wordt, in de rest van de site, verwezen naar deze advertentiepagina (en uw website).

De Panneweel.flits

Maandelijks stuurt de vereniging een elektronische nieuwsbrief naar 3.000 belangstellenden en sympathisanten. We sturen U graag de meest recente nieuwsbrief die ook gepubliceerd wordt in de sociale media. Op regelmatige tijdstippen zal verwezen worden naar de advertenties. Zij worden vermeld als steun aan de vereniging en de natuur. De Panneweel.flts wordt ook op de nationale website van Natuurpunt geplaatst (108.000 leden).

 

Momenteel bieden we dit totaalpakket aan voor een vaste prijs gedurende 1 volledig jaar (4 jaargangen). De prijzen hiervoor liggen tussen de € 70,- voor de kleinste advertentie, tot € 600,- voor een volledige A4-pagina.  Meer info.

 


Natuurbeheer

16 & 18 jan

Beste vrijwilligers,

Onder meer dankzij de hulp van Stella, het paard van Wim van Oppens, schiet het knotten van de 80 wilgen aan de Rietlandkreek al goed op. Binnenkort kunnen we starten met het versnipperen van de resterende takken. (op de foto zie je Stella aan het het werk in dezelfde buurt vorig jaar).

Volgende donderdag 16 januari gaan we enkele "hangende" klussen klaren: snoeien aan het St-Jakobsgat, takkenbundels ophalen in St-Jakobsmoer, takken opruimen bij de Groenendijkweide,...

Afspraak om 13:30 aan het natuurhuis met kapmes.

Op zaterdag 18 januari werken we verder op het weiland aan de Rietlandkreek en Zalegemdijk aan het opruimen van het wilgenhout. Start om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel Krekeldijk 2 Meerdonk of ter plaatse aan de Zalegemdijk.

Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

zondag 19 januari 2020 - Polderwandeling in het Krekengebied van Saleghem

We zetten het nieuwe jaar traditioneel in met een wandeling langs kreken en plassen doorheen het Rietland, de Koey en de Saleghempolder van Sint-Gillis-Waas en Meerdonk. Er is aandacht voor natuur en historie. We maken kans om enkele wintergasten onder de vogels te zien, zoals koperwieken en kramsvogels, ganzen en prooivogels. 
We sluiten af met een kom warme soep in het Natuurhuis Panneweel.
Laarzen of stevige wandelschoenen, verrekijker zijn aangeraden.

Wat:  Polderwandeling met gids - afsluiten met soep 
(graag een seintje voor 13 januari 2020 zodat onze kookploeg voldoende soep kan voorzien - inschrijven - aantal deelnemers)
Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Sint-Gillis-Waas (Meerdonk) - 13u30

Lees meer...

zondag 26 januari 2020 - Mossenwandeling (Stropersbos)

Laagdrempelige wandeling waarbij we de wereld van mossen en korstmossen leren kennen. In de winter als alle planten in rust zijn, komen de mossen tot bloei. Het Stropersbos heeft zowat de grootste variëteit aan mossen in gans het Waasland. Tijdens de wandeling leren we u de namen van de meest opvallende mossen en korstmossen en hun leefwereld.

Deelname is gratis. Inschrijven mag, maar is niet verplicht; het geeft ons wel een zicht hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.

Wat:  mossenwandeling met gidsen
Waar: Ingang (De Klinge) - Stropersbos (De Klinge - Sint-Gillis-Waas) - 13u30 - 16u30

Lees meer...

zaterdag 8 februari 2020 - Bomen en struiken in winterkleed (Stropersbos)

De meeste natuurliefhebbers kennen vast de belangrijkste bomen wel: eik, beuk, berk, linde, wilg,… Ze hebben heel karakteristieke bladeren en hun vruchten heb je vaak ook al opgemerkt. In de winter moet een berk zeker ook nog lukken en wellicht een beuk en misschien een eik. Maar, hoe zit het met Hazelaar, Sporkehout, Noorse esdoorn en Lijsterbes om er maar enkele te noemen? Tijdens een excursie in het Stropersbos trekt de gids je aandacht op typische knopvormen, bladmerken, schorspatronen, de hele vorm (habitus) en ander kenmerken die je in de winter helpen. Soms kunnen we de bomen en struiken tot op de soort benoemen, soms moeten we al tevreden zijn dat we het geslacht herkennen, maar dat is al heel wat.

Deelname is gratis. Inschrijven mag, maar is niet verplicht; het geeft ons wel een zicht hoeveel deelnemers we kunnen verwachten

Wat:  bomen-knoppenwandeling met gids
Waar: Ingang (Kemzeke De Wal) - Stropersbos (Stekene - Sint-Gillis-Waas) - 14u00 - 17u00

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

gehakkelde aurelia