Prikbord

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

 • OPEN BRIEF: aan het college van burgemeester en schepenen van Sint-Gillis-Waas en aan het Bestuur van de Polder van het Land van Waas
 • Natuurpunt Waasland Noord in de pers met haar oproep voor een klimaatbuffer.
 • Lees de memoranda van Natuurpunt Waasland Noord.
  Voor Stekene en voor Sint-Gillis-Waas 
 • 19 januari: 19-de editie van de Belgishe Vogeldag, een realisatie van Natuurpunt Studie, de Universiteit Antwerpen en het INBO.
 • 29 januari: Wandeling doorheen de Clingse bossen met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven. 
 • 31 januari; Wandeling doorheen het domein van het Fort van Haasdonk met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  
 • 2 februariVolkskunstgroep Reintje Vos nodigt je uit om je wandelschoenen aan te trekken en de pracht van de Stekense natuur te komen ontdekken tijdens de lichtmiswandeling.
 • februari - mei 2019: Vogelcursus voor kinderen van 10 - 13 jaar Een cursus, bestaande uit 4 belevingsdagen vol met waarnemingen, weetjes,...  Organisatie: Natuurpunt Waasland Zuid.
 • 8 februari: Wandeling doorheen het Parkos Hof ter Saksen (5 Km) met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  
 • 16 februari: Oost-Vlaamse Provinciale Natuurstudiedag
 • 29 februari: Wandeling doorheen het Molsbroek, het grootste beschermde natuurreservaat (120ha) in de streek  met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  . 
 • maart 2019: Tweejarige opleiding van Inverde: Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting. De cursus loopt tot december 2019 
 • 10 maart: Film- (en foto) Festival Grenspark Groot Saeftinghe te Beveren. Door de vereniging voor Vlaamse Amateur-Cineasten (VAC) i.s.m. verschillende partners van het Interregproject Grenspark Groot-Saeftinghe en de twee Beverse Filmclubs een grensoverschrijdend filmfestival voor en door amateurfilmers.
 • 17 maart: ontbijtbuffet ten voordele van Broederlijk Delen te Sint-Gillis-Waas.
 • 28 maart: Wandeling doorheen hhet Neuzenbergbos en langsheen het Burchtse Weel met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  . 
 • 4 - 12 mei : de Vlaamse Provincies met partners, organiseren de Week van de Korte Keten

Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          logo waasland zuid          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                      Natuurpunt WAL Nieuws

 

  Logo barbiergidsen   

Home                     Effen Weg    zomererflogo

  Home                       Home             Home