Prikbord

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

 • OPEN BRIEF: aan het college van burgemeester en schepenen van Sint-Gillis-Waas en aan het Bestuur van de Polder van het Land van Waas
 • Natuurpunt Waasland Noord in de pers met haar oproep voor een klimaatbuffer.
 • Lees de memoranda van Natuurpunt Waasland Noord.
  Voor Stekene en voor Sint-Gillis-Waas  hoeve-winkel
 • 11 mei: van 10 tot 22 uur. Opendeurdag in de biohoeve 't Uilenbos met kinder-foto-zoektocht, pottenbakken, bedrijfsbezoeken op het veld, enz ... met catering met plaatselijke verse groentjes. 
 • 21 mei: Wandeling langsheen de Groene Putten te Stekene met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  
 • 24 mei: Wandeling langs het Vingerlingpad te Kieldrecht, met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen WegVooraf inschrijven.  
 • 26 mei: Repair Café met Geefplein te Stekene. 
 • 6 juni: Fietstocht in Stekene o.l.v. Neos.
 • 6 juni: Stel je je ook wel eens vragen over de impact van onze industrie en onze groeiende economie? Stel je je ook wel eens vragen over de impact van onze industrie en onze groeiende economie? Vormingplus geeft er te Sint-Niklas een vormingsavond over. 
 • 7 juni: Wandeling langs het rietveld te Kallo, het groot rietveld en de Lissedodde, met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  
 • 9 juni: Een heerlijke fietstocht - sneukeltocht langs voornamelijk landelijke wegen, over een afstand van ongeveer 30 à 35km, met een aantal stopplaatsen langsheen de route. De start en aankomstplaats is voorzien op : "De Boudelohoeve" Koebrugstraat 98 , Klein-Sinaai. Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de activiteit.
 • 9 juni: 37-ste editie van de smokkeltochten in Stekene. 
 • 12 juni: Vormigplus geeft een avond over elologisch bouwen met bamboe te Beveren. Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de activiteit.
 • 14 juni: Kom te Stekene gezellig aan tafelen met het ganse gezin voor een (h)eerlijke vegetarische maaltijd. 
 • 23 juni: Wandeling op en om de stadswallen van Hulst, NL (8 km) met de wandelgroep voor pijnpatienten van  Den Effen Weg. Vooraf inschrijven.  

Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          logo waasland zuid          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                      Natuurpunt WAL Nieuws

 

  Logo barbiergidsen   

Home                     Effen Weg    zomererflogo

  Home                       Home             Home