Natuurpunt Waasland-Noord

2020 banner kevercursus

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

 • vanaf 1 maart: geeft Vogelbescherming Nederland weer inkijk in de broedplaatsen van onder meer : lepelaar, ooievaar, steenuit, kerkuil, bosuil, merel en koolmees..De mooiste momenten kan je via video's herbekijken. 
  Opgelet: Aangezien het live beelden zijn kijk je best bij klaarlichte dag ... 
 • OPGELET Omwille van de nationale maaatregelen in verband met de volksgezondheid gaan veel activiteiten momenteel niet door. Contacteeer de inrichters voor meer info. 
 • 19 april: Kommiezentocht o.l.v.  Wandelclub Gasthofstappers
 • 22 april: Buitenspeeldag te Stekene.  Een namiddagje vol buitenspelen met tal van toffe spelletjes! Springkastelen, grime, beachspelen, touwtjespringen, kanjam, voetbal, frisbee, pop-up Bib,...
 • 22 april; Buitenspeeldag te Sint-Gillis-Waas.  
 • 23 april: Wandeling langsheen de Rupelmondse Kreekroute te Kruibeke, met de wandelgroep van  "Effen Weg vzw".  Vooraf inschrijven. 
 • 24 april: Sint-Gillis in 't donker... Organisatie: Heemkundige Kring De Kluize, in samenwerking met: Gemeente Sint-Gillis-Waas. 
 • 25 april: We doen een zoektocht, opgesteld door douaniers, waarbij je de trucjes van de smokkel van weleer terug spelend worden aangeleerd. Organisatie: KLINGSPOOR, Buitenstraat 7 De Klinge (Sint-Gillis-Waas)
 • 26 april: Idem als gisteren, maar nu neemt Klingspoor neemt een centrale plaats in. Speurneus of benieuwd? Zorg dat je een opgeladen smartphone, een hesje, een pen, een rekenmachine en een zaklamp bij hebt. Het zal nodig zijn.
 • 2 mei: Volkskunstgroep Reintje Vos luidt de lente in met haar Meiboomplanting. 
 • 9 mei: Ochtenswandeling met ontbijt in de omgeving van Trompkapel. Oganisatie en reservatie: Gezindbond Kemzeke. 
 • 14 mei: Spaande (wandel)tochten door de Wandelclub Gasthofstappers
 • 16 mei. Blote voetenwandeling in het Stroperbos. Lees de flyer en inschrijven
 • 17 mei: Repair Café en Geefplein te Sekene. Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Er is ook de mogelijkheid zijn om scharen, messen, e.d. te laten slijpen.
 • 30 - 31 mei: Gratis inkom in 15 tuinen in het Waasland en Oost Zeeuws-Vlaanderen.Repair Café met Geefplein
 • 31 meiWandelclub De Smokkelaars Stekene organiseert haar 38-ste Smokkeltoschten te Stekene  Stekene, de groene long van het Waasland. Natuurgebieden: het Gelaag, bosgebieden Bagaart, Wullenbos en een stukje Heidebos. Muzikale animatie is voorzien...
 • 31 mei & 1 juni:  Open tuin in The Rosegarden , Frans Van Brusselstraat 83 te Stekene. Gratis inkom. Een tuin met vele terrasjes, lounge , vijver, pergola , rozen , kruidentuin .
 • 6 juni: Heb je zin om Stekene te ontdekken tijdens een culinaire ronde? Voor elke deelnemer voorzien de horecazaken een ruim aanbod aan versnaperingen.
 • 6 september: De Belgische Vereniging voor Paleontologie organiseert haar 15-de fosielenbeurs te Sint-Gillis-Waas. 
 • 20 september: Repair Café en Geefplein te Sekene. Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Er is ook de mogelijkheid zijn om scharen, messen, e.d. te laten slijpen.

Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          NATUURPUNT WAASLAND-ZUID          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                        Waasland

 

  Logo barbiergidsen   

           abllo            Effen Weg                              zomererflogo

               Home                       Home             Home