Natuurstudie

banner natuurstudie

Mossen zijn planten. Net zoals alle overige planten bevatten ze bladgroen en doen bijgevolg aan fotosynthese. Samen met varens en paardenstaarten horen mossen thuis in de afdeling sporenplanten. Ze produceren geen zaden maar sporen die bij mossen ontwikkelen in sporenkapsels.

Korstmossen zijn géén mossen en dus ook geen planten. Vandaar dat men liever spreekt over lichenen. Het zijn hoofdzakelijk zwammen die in symbiose leven met een alg of blauwwier. Het één kan de ander niet missen. De lichenen zijn belangrijke indicatoren voor de luchtkwaliteit.

Om (beginnende) geïnteresseerden de kans te geven mossen en lichenen te bestuderen hebben enkele natuurliefhebbers uit de afdelingen Scheldeland en Waasland besloten om een werkgroep Mossen en Lichenen op te richten. Dit onder de naam “DE HAARMUTSJES”. Het gaat hier niet om een groep specialisten, maar gewoon een groep enthousiastelingen die met vallen en opstaan en onder het motto “al doende leert men “ zich in de materie willen verdiepen. Er zullen regelmatig excursies ingericht worden.

Voor verdere informatie en aanmelding als geïnteresseerde kan je best contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 


Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden