Natuureducatie

banner natuureducatie

Tijd voor natuur?

Jazeker! De lente is terug in het land. Voorjaarsbloeiers, bijen, eerste vlinders,... Ze zijn er allemaal.
Door de Corona-maatregelen kunnen we jammer genoeg niet ten volle genieten van al dit schoons. We verzamelen daarom voor jou enkele websites en tips om er het beste van te maken.

Of je nu kinderen moet entertainen tijdens de paasvakantie, zelf iets wil bijleren over de natuur of van de gelegenheid gebruik maken om je tuin om te toveren in een vogelparadijs, hieronder vind je zeker iets naar je gading.

Heb je zelf tips die je wil delen met anderen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze pagina wordt regelmatig aangevuld. Kom dus zeker eens terug kijken.

 

Downloads

De werkgroep Creatief voor Natuur verzamelde enkele leuke knutselideetjes en kleurplaten.  Een verzameldoosjes, een paashaas,... Deze leuke verzameling vind je hier

balade In 2018 ontwikkelde Balade, in samenwerking met Natuurpunt de Kinderhoek. Deze educatieve pagina's en opdrachten kan je nu ook tijdelijk integraal downloaden. Per onderwerp zijn er 2 pagina's: pagina 1 voorziet tekst en uitleg, pagina 2 bevat een leuke opdracht.

 

Andere websites

Natuurpunt website: tijd voor natuur
De Natuurpunt website geeft tips voor jong en oud. Bijleren over de natuur via webinars, vogels herkennen, tuin-tips, uitdagingen voor kinderen,...  

Website Het zwin
Ook Het Zwin geeft tips om de paasvakantie aangenaam te beleven: zo maken ze een zonnewijzer en behandelen ze de verschillende soorten hommels,...

Voor leerkrachten: het digitale lespakket Vogels voor scholen
Het grote Vogeltelweekend voor scholen is achter de rug. De lessen over vogels en het digitale lespakket blijven echter beschikbaar. 

Natagora biedt gratis een uitgebreide brochure aan met allerlei activiteiten om uit te voeren met kinderen.
Let op: enkel beschikbaar in het Frans. 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden