Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2018banner web 

2019 banner quiz web

Wat: De samenaankoop van streekeigen bos- en haagplanten en van hoogstamfruitbomen was de voorbije jaren een groot succes. We hernemen de actie. Ook voor niet-leden.

Wanneer: Vanaf ongeveer 15 september 2019 t.e.m. 20 oktober 2019 kan je deelnemen aan de boomplantactie van Natuurpunt Waasland Noord 

 2018banner web

Ineens naar het digtale (Exel) bestelformulier 

Naar het papieren bestelformulier

Streekeigen bomen en struiken vormen een verrijking van de biodiversiteit. Met onze campagne en uw aankoop zetten we samen verder stappen in de goede richting. We houden onze prijzen bewust erg laag, omdat de winst die we in de natuur boeken prioritair is! Je verrijkt de natuur met jouw nieuwe aanplant met inheemse planten. 

Jaar na jaar staan we versteld van de mooie deelname van de inwoners van onze regio en van de inzet van onze leden. Afbeeldingsresultaat voor boomplantactie panneweel

Onze troeven:

 • scherpe prijzen door samenaankoop
 • onovertroffen keuze aan inlands bosgoed
 • elke eurocent winst wordt gebruikt voor de aankoop van natuurgebieden in jouw buurt
 • deskundig advies
 • én bovendien twee maal per jaar een gratis workshop snoeien van fruitbomen.
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de data. 

 • Onze kPlant van hierweker garandeert ons het plant van hier label en biedt ons het gebruik aan met deze handige plantenzoeker. Zo kan je opzoeken welke bomen en struiken het meest geschikt zijn voor je tuin en of ze nuttig zijn voor vlinders of bijen.

Concreet ...

 • bekijk de folder met de prijslijst van 2019.
 • vul je bestelling in op het exel bestelformulier dit document berekent dan automatisch de kostprijs van jouw bestelling
 • kopieer het  ingevulde bestand en mail het aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 20 oktober 2019.
 • vergeet niet je naam adres en telefoonnummer te vermelden
 • en haal je bestelling af op 16 november 2019 tussen 10 en 12.00 uur
 • lid zijn van Natuurpunt geeft jou steeds extra korting

Let op

 • de bestelling moeten ten laatste vóór 20 oktober 2019 bij ons geregistreerd zijn
 • je ontvangt een bericht zodra we jouw bestelling ontvangen
 • je bestelling is pas definitief als je je bestelling betaald hebt

Meer info

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van gelijkaardige acties doorheen het jaar
en van andere boeiende activiteiten?
Meld je dan aan voor de Panneweel.flits!

Natuurbeheer

19 & 21 september

Beste vrijwilligers,

Sinds we het Sint-Jakobsmoer gekocht hebben enkele jaren geleden proberen we daar enkele drijfzomen en rietpartijen nieuw leven in te blazen. Dit doen we door in het najaar het riet te maaien. Het riet staat dan nog in blad en verzwakt licht door het maaien. Daardoor krijgen ook andere planten kansen zoals varens, hennegras, pinksterbloem en gevleugeld hertshooi.

Volgende donderdag 19 september starten we met dit werk. Eerst gaan we de wandelweg maaien en ruimen. Afspraak om 13:30u aan ons Natuurhuis Panneweel. Of om 13:45 aan de weide bij de Zalegemdijk.

Op zaterdag 21 september werken we aldaar verder of gaan we hooiresten opruimen op enkele percelen waar vorige zaterdag gemaaid werd. Ook dan verwachten we jullie om half twee op de Krekeldijk 2 te Meerdonk.

 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

22 september 2019 - Uitstap Kalmthoutse Heide

Op 22 september plannen we een uitstap naar Kalmthout.

In de voormiddag bezoeken we het Arboretum om te genieten van de herfstkleuren en -geuren.

In de namiddag trekken we de Kalmthoutse heide in, begeleid door een gids van de lokale Natuurpuntafdeling. We maken een begeleide wandeling door het Stappersven en we leren wat de impact is van de toenemende droogte en welke maatregelen onze Kalmthoutse collega’s nemen om het natuurgebied te beschermen tegen uitdroging.

Praktisch:

We verzamelen om 9:00u op het bistroterras van het Arboretum. Einde is voorzien om 17u. Hou onze website in de gaten voor eventuele updates!
Deelnameprijs: 12€, ook als je slechts deelneemt aan 1 van beide activiteiten, betaling ter plekke

 >> INSCHRIJVEN

Met openbaar vervoer:
Het station van Kalmthout is op 100m van de ingang van het Arboretum (Heuvel 8, Kalmthout). Indien gewenst, geven we je 's avonds een milieuvriendelijk liftje terug naar station.

Carpoolen:
Vertrek om 8u op de zuidelijke P&R aan op- en afrittencomplex E34 in Stekene, Reinakkerweg. Kosten onderling te bespreken.

Lunchen:
kan in de Bistro van het Arboretum of in de plaatselijke horeca. In de bistro van het arboretum wordt een eigen lunchpakket gedoogd als je terplekke een drankje bestelt.

Info:
Lies Nys - 0477 289 562 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tot 20 oktober 2019 - Samenaankoop van (fruit-) bomen & struiken

Wat: De samenaankoop van streekeigen bos- en haagplanten en van hoogstamfruitbomen was de voorbije jaren een groot succes. We hernemen de actie. Ook voor niet-leden.

Wanneer: Vanaf ongeveer 15 september 2019 t.e.m. 20 oktober 2019 kan je deelnemen aan de boomplantactie van Natuurpunt Waasland Noord 

Lees meer...

2 november 2019 - Algemene kennisquiz met een knipoog naar de natuur

 Wanneer: zaterdag 2 november 2018 - deuren open vanaf 19u30 - start quiz om 20u00

Waar: Bibzaal Kerkstraat 67, 9170 Sint-Gillis-Waas

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

gehakkelde aurelia