Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2018banner web 

2019 banner quiz web

Natuurbeheer

19 & 21 september

Beste vrijwilligers,

Sinds we het Sint-Jakobsmoer gekocht hebben enkele jaren geleden proberen we daar enkele drijfzomen en rietpartijen nieuw leven in te blazen. Dit doen we door in het najaar het riet te maaien. Het riet staat dan nog in blad en verzwakt licht door het maaien. Daardoor krijgen ook andere planten kansen zoals varens, hennegras, pinksterbloem en gevleugeld hertshooi.

Volgende donderdag 19 september starten we met dit werk. Eerst gaan we de wandelweg maaien en ruimen. Afspraak om 13:30u aan ons Natuurhuis Panneweel. Of om 13:45 aan de weide bij de Zalegemdijk.

Op zaterdag 21 september werken we aldaar verder of gaan we hooiresten opruimen op enkele percelen waar vorige zaterdag gemaaid werd. Ook dan verwachten we jullie om half twee op de Krekeldijk 2 te Meerdonk.

 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

22 september 2019 - Uitstap Kalmthoutse Heide

Op 22 september plannen we een uitstap naar Kalmthout.

In de voormiddag bezoeken we het Arboretum om te genieten van de herfstkleuren en -geuren.

In de namiddag trekken we de Kalmthoutse heide in, begeleid door een gids van de lokale Natuurpuntafdeling. We maken een begeleide wandeling door het Stappersven en we leren wat de impact is van de toenemende droogte en welke maatregelen onze Kalmthoutse collega’s nemen om het natuurgebied te beschermen tegen uitdroging.

Praktisch:

We verzamelen om 9:00u op het bistroterras van het Arboretum. Einde is voorzien om 17u. Hou onze website in de gaten voor eventuele updates!
Deelnameprijs: 12€, ook als je slechts deelneemt aan 1 van beide activiteiten, betaling ter plekke

 >> INSCHRIJVEN

Met openbaar vervoer:
Het station van Kalmthout is op 100m van de ingang van het Arboretum (Heuvel 8, Kalmthout). Indien gewenst, geven we je 's avonds een milieuvriendelijk liftje terug naar station.

Carpoolen:
Vertrek om 8u op de zuidelijke P&R aan op- en afrittencomplex E34 in Stekene, Reinakkerweg. Kosten onderling te bespreken.

Lunchen:
kan in de Bistro van het Arboretum of in de plaatselijke horeca. In de bistro van het arboretum wordt een eigen lunchpakket gedoogd als je terplekke een drankje bestelt.

Info:
Lies Nys - 0477 289 562 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tot 20 oktober 2019 - Samenaankoop van (fruit-) bomen & struiken

Wat: De samenaankoop van streekeigen bos- en haagplanten en van hoogstamfruitbomen was de voorbije jaren een groot succes. We hernemen de actie. Ook voor niet-leden.

Wanneer: Vanaf ongeveer 15 september 2019 t.e.m. 20 oktober 2019 kan je deelnemen aan de boomplantactie van Natuurpunt Waasland Noord 

Lees meer...

2 november 2019 - Algemene kennisquiz met een knipoog naar de natuur

 Wanneer: zaterdag 2 november 2018 - deuren open vanaf 19u30 - start quiz om 20u00

Waar: Bibzaal Kerkstraat 67, 9170 Sint-Gillis-Waas

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

gehakkelde aurelia